Cikk a magyar fesztiválról

Magyar művészeti és gasztronómiai fesztivál Nagoyában



Az (Aichi) Tartomány-Magyarország Baráti Társaság 2-án tartott “Magyar Fesztivált” (a Chūnichi Shinbun támogatásával) a Nagoya International Center-ben Nagoya város Nakamura kerületében. Háromszáz látogató köztük magyarországon végzett diákok, tudósok és követségi tisztviselők jöttek el és mélyítették a kapcsolatokat a művészet és gasztronómia terén. Egy koncerttel kezdődött a fesztivál három zenész előadásában akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanultak. Brahms 5. Magyar táncát és más magyar vonatkozású műveket szólaltattak meg. Rajzfilm bemutató is volt amihez egy magyarországi művészeti egyetemen tanult illusztrátor Itahashi Haruko szolgált magyarázatokkal. Magyar gyerekrajz és hímzőkör kiállítás is volt. Nagoya város Chikusa kerületében élő magyar háziasszony Yamaguchi Csilla nyilatkozta, hogy régebben az emberek csak annyit mondtak Magyarországról, hogy „Hol van?” Mostanában mivel japán cégek megtelepedtek Magyarországon szorossá váltak a gazdasági kapcsolatok. Jó lenne ha a magyar kultúrát is jobban megismernék.

Fénykép aláírás: „Magyarország megismerése” amely elbűvöli a közönséget különleges ritmusokkal.


Megjegyzés: Ezt a nem túl magasröptű cikket úgy probáltam lefordítani, hogy ne távolodjak el túlságosan az eredeti szövegtől de ugyanakkor nem akartam tükörfordítást sem.



1 megjegyzés:

Unknown írta...

Sziasztok!

Japán utazást tervezünk és elmennénk a ti környéketekre is. Hogy tudjuk veletek legkönnyebben felvenni a kapcsolatot?
2016. szeptember 22-én érkezünk és 2 hetet tervezünk Japánban lenni. Minden ötletet, javaslatot, jótanácsot szivesen fogadunk :)

Üdv,
Anna