Magyar Mikulás Buli

2009 december 6

Európai stílusban, már december 6-án megérkezett a Mikulás a helyi magyar közösség gyerkőceihez. Eredetileg öt család nyolc kicsijéhez készülődött a Mikulás bácsi de sajnos kettejük az ún. új influenzában betegedett meg és egy másik kicsi mást kapott el. Így öten várták a nagy eseményt. A szobába betoppanó Mikulás bácsit kortól függően máshogy és máshogy fogadták a gyerekek. A legkisebb (1 éves) arcán enyhe ijedtség látszott, míg a legidősebbekén visszafogott gyanakvás (6 és 8 éves). Úgy tűnt, hogy a "középkategóriások" (3 és 5 éves) örültek legjobban a Mikulásnak.

A Mikulás bácsi leült a kanapéra és megkérdezte minden gyerek nevét és hogy jók voltak-e és utána átadta nekik a névreszóló csomagot. A Mikulás bácsi már előre megszervezte, hogy egyenesen Magyarországról legyenek Miki zacskók majd itt megtöltötte őket kortól függően magyar és japán édességekkel. Az ajándékosztás után Anka elhegedűlte a "Hull a pelyhes fehér hó"-t és utána a Mikulás bácsi a bokros teendőire hivatkozva elbúcsúzott és a ház előtt álló szánnal elviharzott.







Itt látható több kép és videó az első magyar Mikulás buliról Nagoya-ban.


Üdv,

Andor

Ui. Egy mulatságos eset történt a buli óta, amelyet gondoltam megosztok mindenkivel. Ati, az egyik kicsi résztvevő a bulin, éppen a heti egyszeri tornaórájára ment egy pár nappal az esemény után egy közeli óvodába ahol szokás szerint rosszalkodott. Mivel a tornatanár már nem tudta, hogy hogy állítsa le végül azt mondta neki, hogy ha tovább rosszalkodik akkor hozzá nem megy a Mikulás Karácsonykor. Itt tudni kell azt, hogy a Mikulás Japánban Karácsonykor jön és nem december 6-án. Erre Ati könnyedén azt felelte, hogy "Hozzám már jött!"

Nincsenek megjegyzések: